Liverpool / Manchester

De Wens

Op zoek naar een bijzondere combinatie dan zijn Liverpool, een UNESCO World Heritage Site, vanwege de indrukwekkende waterkant, een ultiem voorbeeld van een commerciële haven ten tijde van de mondiale betekenis van de UK en Manchester wellicht iets voor U! De World Heritage Site strekt zich van Albert Dock langs de Pier Head tot Stanley Dock. Deze iconen maakten Liverpool een van de centra van de wereldhandel in de 18e en 19e eeuw en speelde een belangrijke rol in de groei van het Britse Rijk en de industriële revolutie.De architectuur is wereldwijd erkend, zijnde een unieke mix van hedendaagse en klassieke gebouwen. Zoals de neogotiek van de Liverpool Cathedral en de grootste Anglicaanse kathedraal in de UK. Voor het beste uitzicht over de regio beklimt u de top- en de modernistische architectuur van de katholieke kathedraal, liefkozend 'Paddy's Wigwam' , met zijn enorme glasramen kroon. De St. George's Hall werd door Prins Charles als het mooiste voorbeeld van de neo-klassieke architectuur beschreven.


De beleving

Op ontdekkingsreis door de stad van de Beatles met een muzikale lunch in een gastro-pub. Met een beetje geluk ontmoet u onze voetbalhelden in Liverpool of Manchester, gelegen op 50 minuten afstand. Een bezoek aan de Manchester United Trafford maakt vanzelfsprekend onderdeel uit van het programma. Het stadion met 200.000 plaatsen waar onze Edwin van der Sar in het doel mocht staan.Laat u onderdompelen in de rijke historie van deze wereldclub. Geniet van een heerlijke lunch in The Stock Exchange van Enzo Mauro en de luxe Edwardian stijl. In de middag bezoek aan Salford Docks en de Lowry Centre. Reis van de romeinse tijd naar de moderne architectuur van Manchester.

Een architectonische dag met bezoek aan een van de musea en gebouwen aan het waterfront. Lunch in een 200 jaar oude Poolse kerk : dit Cubaanse restaurant en cafe wordt een van Europa's meest spectaculaire restaurants genoemd. Aan de bar geniet u van een cocktail en een tapa. Via een met kandelaren verlichte trap bereikt u het a la Carte restaurant. Want de gedachte dat u uitsluitend voor fish & chips terecht kan is allang verleden tijd!